Skip til hoved indholdet
    Hjem Om huset - overblik Begivenheder Sundhedspleje og tandpleje

Sundhedspleje og tandpleje

Information om sundhedspleje og tandpleje

Læringshuset samarbejder med sundhedsplejen og tandplejen i Høje-Taastrup Kommune.

Sundhedsplejen har base i huset, mens tandplejen holder til på den kommunale klinik Tandplejen Heden, Charlottegårdsvej 1, 2640 Hedehusene.

Om sundhedsplejen og tandplejen

Sundhedsplejen, Børneterapien og Familiens Hus udgør samlet Sundhedstjenesten i Høje-Taastrup Kommune. Herunder kan du læse, hvad sunhedstjenesten blandt andet tilbyder:

  • Sundhedsplejen tilbyder hjemmebesøg fra den tidlige graviditet og fødsel til 3-årsalderen. Derudover har Sundhedsplejen en række aktiviteter på de forskellige klassetrin. Den forebyggende og sundhedsfremmende indsats tilrettelægges ved tre forskellige former for aktiviteter: 1) Samtaler 2) Undersøgelser 3) Sundhedspædagogiske aktiviteter.
  • Der er 2 sundhedsplejersker tilknyttet Læringshuset. De arbejder tæt sammen i et team, men afholder de fleste samtaler individuelt. De tilstræber at hver klasse er tilknyttet den samme sundhedsplejerske.
  • Børneterapien tilbyder fysioterapi og ergoterapi til dit barn. Personalet undersøger og vurderer dit barns behov og vejleder dig blandt andet til de bedste behandlings- og træningsmetoder. 
  • Familiens Hus er for dig, der vil have dit nye liv med babymos, bleskift og børnepasning til at gå hånd i hånd med uddannelse og job. Familiens Hus er for alle gravide og mødre under 30 år. Derudover er der forskellige tilbud til fædre.

Alle børn og unge 0-22 år, som bor i Høje-Taastrup Kommune, kan gå gratis til tandlæge hos børnetandlæger.

Der er forskel på, hvor ofte børn har behov for at få undersøgt tænderne. Nogle vil derfor blive indkaldt til undersøgelse sjældent, mens andre vil have behov for flere eftersyn. Hvis du mener, at barnet har behov for at blive kigget på, er du altid velkomne til at kontakte tandplejen.

De samarbejder først og fremmest med jer som forældre, men også med sundhedsplejersker, skolen, dagtilbud, dagplejemødre med videre. De tilbyder også at komme på besøg i alle mødregrupper.

Har man som dagtilbud eller skole lyst til at besøge en tandklink, eller har et ønske om, at Tandplejen deltager i et fyraftensbesøg, er dagtilbuddet eller skolen velkommen til at kontakte den nærliggende klinik og høre, hvad de kan tilbyde. De vil nemlig også gerne møde børnene og deres voksne udenfor tandlægestolen og få lejlighed til at fortælle lidt om tænder, sundhed, mundhygiejne og kost.

Hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til sundhedsplejen eller tandplejen, skal du kontakte dem direkte. Du finder deres kontaktoplysninger på siden Kontakt os

Læs også

Læringshuset | Leg - Lær - Lev

Læringshuset

Skolebakken 1
2640 Hedehusene

CVR-nr. 19501817
EAN-nr. 5798008906770

Åbningstid kontor
Mandag-fredag 7.45-15.15

Telefon: +45 43 35 21 40
laeringshuset@htk.dk

Dagtilbud

Telefon: +45 43 35 44 60
laeringshuset-dagtilbud@htk.dk 
Åbningstid dagtilbud
Mandag-fredag 6.00-17.00

SFO

Telefon: +45 43 35 21 40
laeringshuset-sfo@htk.dk 
Åbningstid SFO
Mandag-torsdag 6.00-17.00 
Fredag 6.00-16.00

Klub

Telefon: +45 43 35 35 05
klubinn@htk.dk 
Åbningstid klub
Mandag-torsdag 13.30-17.30 
Fredag 13.30-17.00