Skip til hoved indholdet
    Hjem Om huset - overblik Partnerhus med LEGO Education

Partnerhus med LEGO Education

LEGO Education samarbejder med Læringshuset

Læringshuset er partnerhus med LEGO Education, som har medvirket i udviklingsarbejdet omkring Fremtidens Skole i Høje-Taastrup Kommune siden 2016.

LEGO Education har givet vigtige bidrag til, hvordan det legende element er tænkt ind i husets design, og hvordan elever og pædagogisk personale kan arbejde praktisk og undersøgende med deres idéer i læringsprocesserne.

 

Sådan samarbejder vi

Som parnterhus gennemfører LEGO Education og Læringshusets dagtilbud, skole og SFO fælles projekter, hvor børn og unge og pædagogisk personale tester og giver feedback på nuværende og nye materialer, som LEGO Education har udviklet og løbende udvikler.

Læringshuset stiller sig også til rådighed som demonstrationshus for besøgende, der gerne vil opleve, hvordan LEGO Educations læringsrettede produkter kan anvendes i projektbaseret læring på forskellige alderstrin og i forskellige fag.

Om samarbejdet

Med LEGO Educations undervisningssæt kan børn fra 4 år lære og udvikle deres færdigheder inden for områder som kunst og naturvidenskab - Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM). 

Undervisningssæt som LEGO Mindstorms og LEGO Technic indeholder lektionsplaner, der kan hjælpe børn med at lære alfabetet, lære at tælle og lære andre skolerelaterede emner. Børn og unge kan også lære de første trin inden for programmering med hjælp fra deres elektroniske læringslegetøj.

Børn og unge, der programmerer, kan for alvor få stimuleret lysten og evnen til at forbinde logisk tænkning med intuition. Og når de lærer at kode med deres computer, robot, tablet eller anden skærm, så er det ikke bare formålsløs skærmtid. Det er en aktiv og engagerende udviklingsaktivitet, som samtidigt giver dem vigtig livserfaring.

LEGO Education har fra starten troet på Læringshuset og den nye måde at tænke læring på. LEGO Education og Høje-Taastrup Kommune har blandt andet haft et tæt samarbejde omkring husets vision og beskrivelse, læringszoner, læremidler og kompetenceudvikling. 

Marianne Nytoft Bach, Sr. Marketing Manager i LEGO Education, udtalte i forbindelse med underskrivelsen af den fornyede samarbejsaftale i marts 2022:

"I LEGO Education ønsker vi, at vores klasseløsninger er relevante og bliver anvendt så meget som muligt. Vi ved fra vores arbejde i hele verden, at det kan være noget af en overvindelse for mange lærere at skulle tage teknologi ind i klasseværelset. For det første kan der være meget, man ikke helt forstår, men der er også meget, som kan gå galt. Vi ser dog, at kodning og projektbaseret læring bliver en integreret del af læseplanerne i mange lande, og derfor noget som alle lærere skal kunne arbejde med. Vi ser frem til at drage nytte af Læringshusets store ekspertise indenfor disse områder og gennem vores samarbejde få sparring til, hvordan vi udvikler de mest meningsfulde klasseløsninger både for børnene og deres lærere"

Udover samarbejdet med Læringshusets skole inkluderer samarbejdet også Læringhusets dagtilbud og SFO. Delaksan Kulasingam, Sr. Manager i LEGO Education, udtalte i den forbindelse i august 2022:

"I LEGO Education ønsker vi, at vores produkter er pædagogisk og didaktisk relevante og bliver anvendt så meget som muligt. Vi er i denne sammenhæng optaget af, hvordan vi kan bygge bro mellem vores produkter og den nordeuropæisk funderede pædagogiske tradition, som netop er knyttet tæt til leg og de processer og projekter, som børnene selv er med til at sætte i gang"

Om praksisfaglighed i skolen

"Børn og unge lærer og trives allerbedst, når de bruger både hoved og hænder til at undersøge og prøve idéer og muligheder i autentiske læreprocesser, der tager udgangspunkt i problemstillinger fra hverdagen og omverdenen. Det er påvist i forskningen, og vi oplever det på daglig basis i Læringshuset og vores andre skoler. Den tilgang til læring deler vi med LEGO Education, og vi er rigtig glade for at fortsætte det frugtbare samarbejde med LEGO Education til gavn for vores elever og medarbejdere og til inspiration og videndeling med andre"

- Kurt Scheelsbeck, formand for Institutions- og Skoleudvalget i Høje-Taastrup Kommune.

Læringshuset | Leg - Lær - Lev

Læringshuset

Skolebakken 1
2640 Hedehusene

CVR-nr. 19501817
EAN-nr. 5798008906770

Åbningstid kontor
Mandag-fredag 7.45-15.15

Telefon: +45 43 35 21 40
laeringshuset@htk.dk

Dagtilbud

Telefon: +45 43 35 44 60
laeringshuset-dagtilbud@htk.dk 
Åbningstid dagtilbud
Mandag-fredag 6.00-17.00

SFO

Telefon: +45 43 35 21 40
laeringshuset-sfo@htk.dk 
Åbningstid SFO
Mandag-torsdag 6.00-17.00 
Fredag 6.00-16.00

Klub

Telefon: +45 43 35 35 05
klubinn@htk.dk 
Åbningstid klub
Mandag-torsdag 13.30-17.30 
Fredag 13.30-17.00